Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Ekonomika pszczelarstwa

Rok 2016 - katastrofa dla pszczelarzy czy nie? Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 2016

Zaloguj się aby obserwować temat

michal1972

2016-09-03 21:22:11

Bardzo ciekawym zjawiskiem jest to, że w prasie i w internecie czytam o tym, jak to miodu jest o połowę mniej niż w zeszłym roku. Ja się pytam, u kogo?

banan

2016-09-04 08:02:01

byc moze w ktoryms regionie polski jest tak, ale u mnie ten rok zalicze do udanych. mysle, ze sztuczne szukanie sensacji to domena mediow. w koncu to sie lepiej sprzedaje niz same dobre informacje.

blondynekkrk

2016-09-05 08:02:43

Też czytałem takie opinie, że katastrofa. Nie wiem, w którym regionie bo nikt nie wskazał konkretnej lokalizacji. Wydaje mi się, że ten rok jest w sam raz. Kiedy trzeba było to były opady, kiedy trzeba było słońca, to było :)

arek

2016-09-06 17:57:48

A to nie jest wina tego, że pszczół w Polsce jest coraz mniej i przez to też miodu jest coraz mniej?

tulipan

2016-09-06 21:36:30

u nas na mazowszu jest duzo mniej miodu akacja całkowita klapa ani słoika lipa teżlipa krotko kwitła tylko tydzień choćnoce byly zimne to nie wina pszczólek to kaprys pogody

tulipan

2016-09-06 21:37:10

tak jest u mnie

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Renata Gasek

Renata Gasek

Autorka tekstów

Entuzjastka szeroko pojętego rękodzieła, autorka prac zamieszczonych na blogu Kocie robótki (https://kocieprace.blogspot.com/)

Pirografia (sztuka malowania ogniem) w pszczelarstwie

Tadeusz Kąkol

Tadeusz Kąkol

Autor tekstów

Emerytowany nauczyciel zawodu w Zespole Szkół Rolniczych. Obecnie zajmuje się pszczołami (12 uli) i ogrodnictwem (rośliny miododajne) w Grabowcu koło Zamościa.

Propolis - produkt pszczeli

Miód - produkt pszczeli

Smotrawa okazała - roślina miododajna

Sylwia Zielińska

Sylwia Zielińska

Konsultant serwisu

Doktorantka na Uniwersytecie Rzeszowskim, członkini Koła Naukowego Technologów Żywności FERMENT. Interesuje się toksykologią żywności i zanieczyszczeniem środowiska. Dokładna analizatorka i badaczka składu chemicznego miodu. Poza uczelnią, wraz z przyjaciółką ekotesterka i propagatorka żywności ekologicznej (ekotester.pl - strona w przygotowaniu), działaczka w stowarzyszeniu oraz miłośniczka tańca i motocykli.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 2.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 1.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 3.