Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Ekonomika pszczelarstwa

Rok 2016 - katastrofa dla pszczelarzy czy nie? Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 2048

Zaloguj się aby obserwować temat

michal1972

2016-09-03 21:22:11

Bardzo ciekawym zjawiskiem jest to, że w prasie i w internecie czytam o tym, jak to miodu jest o połowę mniej niż w zeszłym roku. Ja się pytam, u kogo?

banan

2016-09-04 08:02:01

byc moze w ktoryms regionie polski jest tak, ale u mnie ten rok zalicze do udanych. mysle, ze sztuczne szukanie sensacji to domena mediow. w koncu to sie lepiej sprzedaje niz same dobre informacje.

blondynekkrk

2016-09-05 08:02:43

Też czytałem takie opinie, że katastrofa. Nie wiem, w którym regionie bo nikt nie wskazał konkretnej lokalizacji. Wydaje mi się, że ten rok jest w sam raz. Kiedy trzeba było to były opady, kiedy trzeba było słońca, to było :)

arek

2016-09-06 17:57:48

A to nie jest wina tego, że pszczół w Polsce jest coraz mniej i przez to też miodu jest coraz mniej?

tulipan

2016-09-06 21:36:30

u nas na mazowszu jest duzo mniej miodu akacja całkowita klapa ani słoika lipa teżlipa krotko kwitła tylko tydzień choćnoce byly zimne to nie wina pszczólek to kaprys pogody

tulipan

2016-09-06 21:37:10

tak jest u mnie

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Ewelina Rękawek

Ewelina Rękawek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga pysznewege.com

Copywriter z zawodu, górołaz i kucharka z zamiłowania, wegetarianka z przekonania.

Szpinak z gruszką, pomarańczą i miodem

Szarlotka z karmelizowanymi migdałami

Pierniczki z miodem na święta - wersja 2

Agnieszka Koza

Agnieszka Koza

Autorka przepisów kulinarnych i bloga Eksplozja Smaku

Interesuje się wszystkim co jest związane z jedzeniem ale szczególną uwagę zwraca na zdrowe, racjonalne żywienie. W wolnym czasie rozwija swoje pasje którymi są: fotografia, ogrodnictwo oraz podróże.

Kaczka pieczona z miodem, jabłkami i żurawiną

Lekko miodowa sałatka z ogórków i czerwonej cebuli

Grillowana karkówka miodowa

Kuba

Kuba

Autor przepisów i bloga Kuba w kuchni (z małą pomocą Mamy)

Jeden z najmłodszych kucharzy w Polsce. Ma 5 lat. Bardzo lubi pływać, śpiewać, czytać i rysować.

Babeczki orzechowo-bananowe z polewą miodową

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Łukcie

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Łukcie

Partner serwisu

W Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Łukcie realizowany jest projekt ekologiczny "Pszczoły Lubię". Projekt jest laureatem konkursu grantowego "Z Kujawskim pomagamy pszczołom". Grant ufundowała firma ZT Kruszwica S.A. Organizatorem konkursu jest Fundacja Nasza Ziemia. Koordynatorkami projektu są Elżbieta Piotrak i Magdalena Palińska.

Pszczoły Lubię. Cz. 2.

Pszczoły Lubię. Cz. 1.