Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Komentarze do artykułów

Jak zarazić się pasją pszczelarską? Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 2219

Przejdź do artykułu Jak zarazić się pasją pszczelarską?

Zaloguj się aby obserwować temat

kizak

2016-09-01 22:28:04

kochani witajcie ja napiszę krótko ,założyłem pasiekę z zamiłowania do pszczółek każdego ranka idę do mojej jeszcze małej pasieki ipatrzę jak przeżyły noc, jak zbieraczki wylatują po pylek jak piją wodę czyli całe ich życie robię sam ule,ramki powałki dennice tatko miał 45 lat temu pasiekę ja miałem wówczas lat 12 bardzo cenię tych ludzi co spotykam i chcą się podzielić swoim doświadczeniem mieszkam koło obornik śląskich pozdrawiam.

marcin

2016-09-02 06:43:04

Cześć! Gratuluję :) Bardzo się cieszę, że poszedłeś w tym samym kierunku co Twój tata. Coraz bardziej się potwierdza, że pasja pszczelarska jest dziedziczna :)

Również cenię sobie osoby, które chętnie dzielą się swoim doświadczeniem i wiedzą z innymi. Ciebie również zachęcam do aktywności w tym serwisie internetowym :)

Pozdrawiam ciepło!

michal1972

2016-09-03 21:19:38

Prawda, że to jedne z najpiękniejszych uczuć codziennie odwiedzać tysiące kobiet czekających tylko na Ciebie? :) Prawdziwi pszczelarze, tacy z powołania, chętnie dzielą się swoją wiedzą z innymi. Ci, którzy widzą w tym biznes, czytają, słuchają, ale nie wypowiadają się. A szkoda. W końcu pszczelarze powinni tworzyć zwartą grupę, która wzajemnie sobie pomaga. Mam nadzieję, że mój post będzie pewnego rodzaju apelem do wszystkich, aby nie trzymali do końca życia w tajemnicy swoich doświadczeń, tylko podzielili się z innymi, czy to na łamach forum, czy jakiegoś czasopisma albo portalu. Nie ważne. Zawsze trafi to do kogoś, kto poda informację dalej!

blondynekkrk

2018-04-18 19:53:42

Chyba każdy, kto ma pszczelarza w rodzinie był choć raz kuszony by zostać pszczelarzem :) Pszczelarze to w większości pasjonaci, których z przyjemnością się słucha.

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Malgorzata Radziszewska

Malgorzata Radziszewska

Autorka przepisów kulinarnych

Blogerka kulinarna (amku.blogspot.com), która uwielbia kuchenne eksperymenty. Z zawodu: tester aplikacji. Na co dzień: mama. W wolnych chwilach robi zdjęcia i zajmuje się promowaniem fotografii mobilnej działając w ramach Grupy Mobilni (grupamobilni.pl).

Sałatka z kalafiora z miodem

Irlandzkie bułeczki owsiane z miodem

Domowa musztarda z miodem

Monika Czyżewska

Monika Czyżewska

Tęsknota za zdrowym, prostym, jakościowym życiem blisko natury, wolnym od chemii zaprowadziła mnie do momentu w życiu, kiedy zaczęłam wypiekać domowe chleby, przygotowywać przetwory no i... domowe kosmetyki. Na moim blogu www.naturalnie-ze-naturalnie.blogspot.com dzielę się z pomysłami na mydła naturalne ręcznie robione i nie tylko. Mam nadzieję, że tak jak ja zmienicie swoje postrzeganie pielęgnacji i zdrowia i stanie się to Waszym stylem życia.

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

I Miejskie Miodobranie na dachu SCK w Mielcu

Zespół Apis wygrał dla swojej szkoły sprzęt edukacyjny wart 5000 zł 2017

Szkolenie Pszczelarskie w Domu Pszczelarza w Kamiannej 2017 - II turnus