Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Szybkie pytanie - krótka odpowiedź

Szkoła przygotowująca do zawodu pszczelarza Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 1634

Zaloguj się aby obserwować temat

Julia Zając

2016-08-29 19:08:32

Witam wszystkich serdecznie :)

Jestem tu całkiem nową osobą i z góry przepraszam za umieszczanie następującego pytania w nieadekwatnej rubryce ale nie wiedziałam w którym temacie zadać to pytanie :(
Zainteresował mnie jakiś czas temu temat pszczelarstwa i chciałabym przystąpić do nauki w tym zawodzie. Pytanie moje brzmi: czy na śląski istnieje jakaś szkoła lub związek, który prowadzi zajęcia i przygotowuje do zawodu?

Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź oraz wyrozumiałość i pozdrawiam :)

tulipan

2016-08-30 19:12:34

droga julio wszysyko co chcesz wiedziec o pszczolach pojedz do pszczyny kolo katowic

michal1972

2016-08-31 21:16:00

Jeżeli wierzyć stronie Polskiego Związku Pszczelarskiego to o pszczelarstwie (a pewnie bardziej w kontekście apiterapii) można dowiedzieć się na Uniwersytecie Medycznym w Katowicach...

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Ernest Bryll

Ernest Bryll

Autor tekstów

Polski poeta, pisarz, autor tekstów piosenek, dziennikarz, tłumacz i krytyk filmowy. Właściciel strony bryll.pl

Modlitwa - Ernest Bryll

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Łukcie

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Łukcie

Partner serwisu

W Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Łukcie realizowany jest projekt ekologiczny "Pszczoły Lubię". Projekt jest laureatem konkursu grantowego "Z Kujawskim pomagamy pszczołom". Grant ufundowała firma ZT Kruszwica S.A. Organizatorem konkursu jest Fundacja Nasza Ziemia. Koordynatorkami projektu są Elżbieta Piotrak i Magdalena Palińska.

Pszczoły Lubię. Cz. 1.

Pszczoły Lubię. Cz. 2.

Monika Wolańska

Monika Wolańska

Autorka przepisów kulinarnych i bloga Słodkie Słone

Z wykształcenia jestem inżynierem budownictwa a z zamiłowania „kucharą” - tak określają mnie znajomi. Pasji mam całe mnóstwo! Dobra kuchnia, fotografia, piękne wnętrza i miejsca, podróże…

Ogórki z miodem

Ciasteczka imbirowe z miodem

Sałata z grejpfrutem, serem pleśniowym i sosem winegret z miodem

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

Wiosenna Wystawa Ogrodniczo-Pszczelarska w Barzkowicach 2020

Podsumowanie projektu "W szkole jak w ulu"

II Mielecka Konferencja Pszczelarska