Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Prawo i marketing w pasiece

Kara dla pszczelarza za niedbanie o pszczoły Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 3351

Zaloguj się aby obserwować temat

Piotrek_Skorupka

2016-08-11 21:34:37

mam pytanie do kolegow i kolezanek pszczelarzy jak ukarac pszczelarza ktory niedba oswoje pszczolki poniewarz on okrada swoje ule totalnie i jego pszczolki musza rabowac moia pasieke ciezko mi sie z tym zyje jestem zmuszony pilnowac swojej pasieki jestem litosciwy i przygarnal bym te owady tylko niewiem jak to zrobic dziekuje za rady

blondynekkrk

2016-08-12 08:10:58

Hej! Myślę, że najlepiej byłoby mu to powiedzieć wprost. Być może sam nie ma takiej świadomości. Być może brakuje mu doświadczenia. To się zdarza. Chyba, że już z nim o tym rozmawiałeś i nie ma efektu. Wtedy musiałbym pomyśleć, co można zrobić :)

banan

2016-08-22 18:42:50

karajac pszczelarza ukarasz rowniez pszczoly. najlepszym rozwiazaniem zawsze jest rozmowa.

blondynekkrk

2016-09-26 18:17:54

@Piotrek_Skorupka tak sobie myślę, że zastosowanie mogą mieć tutaj przepisy prawa cywilnego. Dobra argumentacja i coś pewnie się da zdziałać, zwłaszcza, że nawet jak ktoś dobrze radzi sobie z pszczołami, to może mieć problem przez sąsiadów (jak pan Czesław Kudzia: http://www.portalpszczelarski.pl/artykul/1199/wyrok_sadu_ws-_usuniecia_uli_pszczelarza_z_zawoi_2016.html)

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Kuba

Kuba

Autor przepisów i bloga Kuba w kuchni (z małą pomocą Mamy)

Jeden z najmłodszych kucharzy w Polsce. Ma 5 lat. Bardzo lubi pływać, śpiewać, czytać i rysować.

Babeczki orzechowo-bananowe z polewą miodową

Ewelina Rękawek

Ewelina Rękawek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga pysznewege.com

Copywriter z zawodu, górołaz i kucharka z zamiłowania, wegetarianka z przekonania.

Zimowy torcik z żurawiną i kremem z białej czekolady

Ciasto kukurydziane z wiśniami na miodzie

Sałata rzymska z mandarynkami i ogórkiem

Piotr Chmielewski

Piotr Chmielewski

Autor tekstów

Student Wydziału Biologii i Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. Członek Ligi Ochrony Przyrody oraz Koła Naukowego Przyrodników UAM. Interesuje się ochroną przyrody i prawem ochrony środowiska.

Pszczoły olbrzymie i czarny miód leśny

VI Interdyscyplinarna Konferencja TYGIEL

Historia pszczelarza-sapera. Cz. 1.

Stowarzyszenie Natura i Człowiek

Stowarzyszenie Natura i Człowiek

Partner serwisu

Stowarzyszenie działające na rzecz ekologii i protekcji owadów zapylających, głównie dziko żyjących pszczół. Sprawdź: www.naturaiczlowiek.org

Zrekultywowane tereny kopalni Górażdże jako potencjalne siedlisko występowania pszczół

Badania: na jakim obszarze występuje pszczoła samotnica - zadrzechnia fioletowa?

Chroniąc pszczoły dbasz o siebie