Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Ekonomika pszczelarstwa

Dlaczego pszczelarze nie są bogaci? Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 5892

Zaloguj się aby obserwować temat

Strony: 1 2 3

blondynekkrk

2014-01-09 18:47:40

Możecie podać powody "dlaczego pszczelarz nie może być bogaty" skoro cena dużego słoiczka miodu to od 30zł wzwyż? Zainspirowała mnie do tego tematu wypowiedź dzisiaj pani w sklepie, która powiedziała do sprzedawczyni, że dobry miód musi dużo kosztować i że pewnie pszczelarze są bardzo bogaci skoro w takich cenach sprzedają swoje produkty. Ja osobiście nie znam bogatego pszczelarza :)

emil

2014-01-09 22:23:26

A bogaty to wg Ciebie człowiek jaki?

pszczelarka78

2014-01-09 22:43:01

Bądźmy bogaci wnętrzem wypełnionym pasją, a pieniądze to tylko rekompensata za trud włożony w dbanie o pszczoły.

WILK

2014-01-09 23:00:59

pięknie podsumowałaś szanowna koleżanko

blondynekkrk

2014-01-10 08:47:57

Bogaty pszczelarz to taki, który wybuduje sobie dom z pieniędzy ze sprzedaży produktów pszczelich:) Mnie bardziej interesuje to, czemu mało który pszczelarz, oczywiście nie liczymy tych co są na emeryturze/rencie, podejmuje jeszcze inną pracę skoro cena miodu jest taka a nie inna, i raczej rok w rok idzie w górę.

mati

2014-01-10 14:38:36

nie ma bogatych pszczelarzy bo miod jest tani jak na to co trzeba przy nim robic

michal1972

2014-01-10 18:54:52

To chyba zrozumiałe, że miód musi trzymać swoją cenę. W końcu pszczelarz musi kupić ule, sprzęt pszczelarski, narzędzia, kombinezon. Potrzebne jest miejsce żeby postawić do wszystko. Dodatkowo wiedza, w którą też powinien inwestować. A wystarczy choroba i nic z tego nie będzie miał. Jak tu być bogatym?

factis

2014-01-10 21:08:15

Ja bym dodał, że jeszcze dochodzą koszty badań, zakup słoików, nakrętek, etykiet, transport itd. Domyślam się, że zaraz zarzucisz mnie czy komuś innemu, że to narzekanie ale w tym fachu wcale nie jest tak kolorowo jakby się mogło wydawać.

Strony: 1 2 3

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Magdalena

Magdalena

Autorka przepisów kulinarnych i bloga nadpaleniskiem.blogspot.com

Dorastając w babcinej kuchni, nauczyłam się, że najlepsza kuchnia to polska kuchnia i to ją uwielbiam najbardziej. "Chwilowo" udomowiona mama na pełen etat, chwytająca życie za rogi, nie bojąca się wyzwań w żadnej sferze. Z pasji: kucharka i smakoszka, z wykształcenia: geograf.

Bananowe chipsy z miodem

Tartaletki na słodko z bananami i czekoladą

Bigos staropolski na winie z miodem

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Oficjalny partner merytoryczny

Organizacja Narodów Zjednoczonych do spraw Wyżywienia i Rolnictwa (ang. FAO), to instytucja, której celem jest m.in. polepszanie wytwarzania, wymiany i dystrybucji produktów rolnictwa, leśnictwa i rybołówstwa, podnoszenie poziomu wyżywienia narodów, popieranie zawierania porozumień w sprawie międzynarodowego handlu produktami rolnymi oraz udzielanie pomocy technicznej.

Właściwości i zastosowanie miodu

Działanie antyoksydacyjne (aktywność antybakteryjna) miodu

Skład miodu

Pasieka Syta Pszczoła

Pasieka Syta Pszczoła

Pasieka Syta Pszczoła to marka pod którą prowadzi swoją pasiekę doświadczony pszczelarz - Michał Wawszczak. Kontakt dla Klientów i mediów: 794 666 570

Miód wędzony - powstanie, proces wędzenia, przeznaczenie

Michał Piątek

Michał Piątek

Ekspert Portalu Pszczelarskiego

Pszczelarz, właściciel serwisu www.pogodnypiatek.pl, w którym prowadzi blog pszczelarski i zamieszcza nakręcone przez siebie filmy. Jeden z autorów dwumiesięcznika „Pasieka”, organizator konferencji pszczelarskich, wykładowca.

IV Konferencja KD Pszczółka - podsumowanie wydarzenia

I Konferencja Pszczelarskiego Klubu Dyskusyjnego Pszczółka między Łodzią a Warszawą - przebieg spotkania

Współdziałanie pszczelarzy w zakresie promocji i sprzedaży