Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Choroby, zagrożenia i ochrona pszczół

I co z tym GMO? Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 2213

Zaloguj się aby obserwować temat

blondynekkrk

2014-01-09 18:09:54

Było głośno na ten temat ale w ostatnim czasie coś ta kwestia przycichła. Była jakaś rewolucja, którą przeoczyłem?

emil

2014-01-09 22:08:46

Wprowadzono rozporządzeniem rady ministrów zakaz wysiewania odmian kukurydzy modyfikowanej genetycznie i to już prawie rok temu! Także, przespałeś.

pszczelarka78

2014-01-09 22:14:13

GMO, mam nadzieję, i dyskusja o nim nie będzie już potrzebna, bo nie ma możliwości, żeby do nas weszło. Z resztą podobno z części upraw Monsanto się wycofało z Europy, tak mi się obiło o uszy. Także blondynku, wiele przegapiłeś ;)

emil

2014-01-13 20:44:37

Ostatnio byłem na szkoleniu u siebie w Stowarzyszeniu, także o tym była u nas dyskusja. Pojawił się artykuł o wnioskach pod adresem: http://www.portalpszczelarski.pl/artykul/321/rosliny_gmo_w_polsce.html

Lukasz_Baniak

2014-01-14 08:09:05

Nie wiem czy nie ma możliwości. Skoro ślimak to ryba a marchewka do owoc, to nie wiadomo co jeszcze w tej Unii wymyślą. Myślę, że za jakiś czas znowu usłyszymy o tym jak lobby jakieś będzie chciało wprowadzić coś nowego na rynek.

pszczelarka78

2014-01-16 22:36:46

Etam, jest sprzeciw społeczny. Ludzie nie chcą jeść świństw! Więc i prawo musi się z tym liczyć, bo protesty będą znaczne.

michal-trabka

2014-01-18 09:47:04

Była chyba ostatnio w Unii Europejskiej debata o GMO. W TVNie o tym mówili ale później nie powiedzieli jaki był jej wynik.

emil

2014-01-18 10:20:39

Wynik nie był podany, ale spierano się o pyłek GMO w miodzie i czy pyłek jest to składnik miodu naturalny czy też znajduje się tam z ingerencji pszczelarza. Oczywiście spór wydaje się jałowy, gdyż bzdurą jest, że pszczelarz dodaje do miodu pyłek (nie było tam mowy o miodzie z dodatkiem pierzgi)

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Tadeusz Kaczkowski

Tadeusz Kaczkowski

Autor artykułów

Urodziłem się na Podolu. Jestem synem pszczelarza. Prowadzę własną pasiekę od 60 lat.

Trutowienie matek pszczelich

Agnieszka Koza

Agnieszka Koza

Autorka przepisów kulinarnych i bloga Eksplozja Smaku

Interesuje się wszystkim co jest związane z jedzeniem ale szczególną uwagę zwraca na zdrowe, racjonalne żywienie. W wolnym czasie rozwija swoje pasje którymi są: fotografia, ogrodnictwo oraz podróże.

Lekko miodowa sałatka z ogórków i czerwonej cebuli

Carpaccio z kaczki w miodowym dressingu

Letnia sałatka z szynką, melonem i miodem

Ernest Bryll

Ernest Bryll

Autor tekstów

Polski poeta, pisarz, autor tekstów piosenek, dziennikarz, tłumacz i krytyk filmowy. Właściciel strony bryll.pl

Modlitwa - Ernest Bryll

Arboretum Inspiruje

Arboretum Inspiruje

Partner serwisu

Projekt edukacyjny realizowany w Gimnazjum Publicznym nr 1 im. Ks. Jana Twardowskiego w Czechowicach-Dziedzicach. W tym roku działania projektowe skupiają się wokół pszczół. Projekt jest laureatem konkursu grantowego „Z Kujawskim pomagam pszczołom”. Więcej na Facebook'u: Arboretum-Inspiruje

Kolorowanka o pszczołach dziełem gimnazjalistek

Arboretum Inspiruje podczas Święta Pszczół

Arboretum Inspiruje do pomagania pszczołom