Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Komentarze do artykułów

XV Spotkanie Pszczelarzy Śląskich na Trutowisku w Murckach Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 1440

Przejdź do artykułu XV Spotkanie Pszczelarzy Śląskich na Trutowisku w Murckach

Zaloguj się aby obserwować temat

michal-trabka

2016-06-17 16:28:59

Byłem w zeszłym roku. Będę i w tym! Muszę tylko przyznać, że dojazd jest fatalny. Nic nieoznakowane, droga przez las. Auto do mycia, ale lepiej auto niż samemu. Ci którzy szli pieszo chyba dobrze wiedzą co mam na myśli.

Julia Zając

2016-07-09 11:23:43

Witam serdecznie :)
czy na taki zjazd może też przyjechać,popatrzyć/posłuchać, taka osoba, która dopiero zaczęła się interesować pszczelarstwem czy jest to zjazd strikte dla osób obeznanych i "siedzących" w temacie? Chce się nauczyć pszczelarstwa i poszukuje różnych dróg aby poznawać ten zawód bliżej.
Dziękuje z góry za odpowiedź i pozdrawiam!

marcin

2016-07-09 14:49:13

Witaj Julio!
Zdecydowanie polecam wybrać się na tę imprezę. W zeszłym roku były tłumy. Wystąpienia były prowadzone bardzo przystępnym językiem. Jeżeli znasz podstawowe pojęcia to z pewnością wszystko zrozumiesz. Ta impreza to świetna sposobność na porozmawiania z doświadczonymi pszczelarzami, czy to przy piwie, czy przy jakiejś zagryzce.
Pozdrawiam i ochoczo zapraszam:)

Antoni

2016-07-09 21:55:55

Wszystko wskazuje na to, że jutro będzie po raz kolejny piękna pogoda i równie udana impreza co w ostatnich latach.

Julia Zając - warto się wybrać. Zawsze coś więcej się dowiesz i może poznasz pszczelarzy, którzy chętnie wtajemniczą Cię w świat pszczelarstwa.

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Stowarzyszenie Natura i Człowiek

Stowarzyszenie Natura i Człowiek

Partner serwisu

Stowarzyszenie działające na rzecz ekologii i protekcji owadów zapylających, głównie dziko żyjących pszczół. Sprawdź: www.naturaiczlowiek.org

Kontrowersje z życia pszczół - zaproszenie na wykład otwarty

Zadrzechnia fioletowa (Xylocopa violacea L.) - pszczoła samotnica

Walne zgromadzenie członków Stowarzyszenia Natura i Człowiek

Tadeusz Kaczkowski

Tadeusz Kaczkowski

Autor artykułów

Urodziłem się na Podolu. Jestem synem pszczelarza. Prowadzę własną pasiekę od 60 lat.

Trutowienie matek pszczelich