Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Baza pożytkowa

Gryka 2016 Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 2569

Zaloguj się aby obserwować temat

blondynekkrk

2016-06-12 14:58:46

hej! Jakie są Wasze spostrzeżenia na tegoroczną grykę? Dzisiaj widziałem na polach kwitnącą grykę, ale pszczoły nie specjalnie nią były zainteresowane. Co innego facelią, tam to masakra! Gdzie nie popatrzysz to latające pszczoły.

Lukasz_Baniak

2016-06-14 21:57:50

Pszczoły jeżeli mają atrakcyjniejszy dla nich pożytek, wybierają go. To rozsądne owady. Moim zdaniem kompletnym nieporozumieniem jest jeżeli ktoś sieje dwie rośliny miododajne obok siebie, które w jednakowym czasie kwitną.

mati

2016-06-15 15:12:20

jeszcze nie czas na kwitnienie gryki bo gryka kwitnie pod koniec czerwca lub na poczatku lipca

factis

2016-06-21 22:57:21

Ten rok jest dziwny. Pogoda niby ok, wszystko ładnie kwitnie, ale z nektarowaniem jest różnie. Nie wiem jak u was, ale w mojej ocenie ten rok będzie jednak nie najlepiej wyglądać.

michal1972

2016-06-25 07:49:13

Z rana pszczoły obsiadają grykę, później przenoszą się na facelię, i tak co roku.

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Mirka Lenarcik

Mirka Lenarcik

Autorka tekstów oraz bloga mirosixgotuje.blox.pl

Ukończyła archeologię i anglistykę we Wrocławiu oraz studia doktoranckie w Niemczech. Oprócz gotowania największa pasja to kultura Iranu oraz historia.

Kapusta czerwona z porto

Chleb z szafranem i miodem

Nan-e qandi

Monika Czyżewska

Monika Czyżewska

Tęsknota za zdrowym, prostym, jakościowym życiem blisko natury, wolnym od chemii zaprowadziła mnie do momentu w życiu, kiedy zaczęłam wypiekać domowe chleby, przygotowywać przetwory no i... domowe kosmetyki. Na moim blogu www.naturalnie-ze-naturalnie.blogspot.com dzielę się z pomysłami na mydła naturalne ręcznie robione i nie tylko. Mam nadzieję, że tak jak ja zmienicie swoje postrzeganie pielęgnacji i zdrowia i stanie się to Waszym stylem życia.

Ewa Jarosz

Ewa Jarosz

autor przepisów kulinarnych i bloga dietetykwstolicy.blogspot.com

Dietetyk medyczny, blogerka kulinarna i amator fotografii. Uczy swoich pacjentów jak utrzymać zasady racjonalnego odżywiania czerpiąc przyjemność z jedzenia. Zaraża optymizmem i zdrowym podejściem do życia.

Ciasto jogurtowo-miodowe z cynamonem

Ser twarogowy z miodem i orzechami

Gruszkowo-jabłkowy mus szarlotkowy