Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Chów i hodowla pszczół

Praktyka Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 1731

Zaloguj się aby obserwować temat

Jaworeg

2016-05-17 23:23:05

Witajcie!
Mieszkam na Warszawskim Mokotowie i jakiś czas temu zainteresowałem się pszczelarstwem. Niestety nie mam żadnego doświadczenia i żadnego znajomego pszczelarza który mógłby mnie wprowadzić w świat miodu.
Chciałbym zobaczyć jak to wszystko wygląda od kuchni i ile użądleń jestem w stanie znieść. :) Za symboliczny słoik miodu chętnie pomógłbym w jakiejś warszawskiej, podwarszawskiej pasiece.
Czy nie znają może państwo kogoś kto przyjąłby taką pomoc?
Pozdrawiam!
Łukasz

marcin

2016-05-19 19:13:41

Cześć Łukaszu!

Proponuję dodać ogłoszenie tutaj: http://www.portalpszczelarski.pl/ogloszenia/10/praktyki_pszczelarskie.html

Kilkadziesiąt tysięcy osób miesięcznie przegląda ogłoszenia Portalu Pszczelarskiego. Być może wśród nich znajdzie się ktoś kto chętnie w praktyce pokaże Ci na czym polega pszczelarzenie ;)

Pozdrawiam!

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Monika Czyżewska

Monika Czyżewska

Tęsknota za zdrowym, prostym, jakościowym życiem blisko natury, wolnym od chemii zaprowadziła mnie do momentu w życiu, kiedy zaczęłam wypiekać domowe chleby, przygotowywać przetwory no i... domowe kosmetyki. Na moim blogu www.naturalnie-ze-naturalnie.blogspot.com dzielę się z pomysłami na mydła naturalne ręcznie robione i nie tylko. Mam nadzieję, że tak jak ja zmienicie swoje postrzeganie pielęgnacji i zdrowia i stanie się to Waszym stylem życia.

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Oficjalny partner merytoryczny

Organizacja Narodów Zjednoczonych do spraw Wyżywienia i Rolnictwa (ang. FAO), to instytucja, której celem jest m.in. polepszanie wytwarzania, wymiany i dystrybucji produktów rolnictwa, leśnictwa i rybołówstwa, podnoszenie poziomu wyżywienia narodów, popieranie zawierania porozumień w sprawie międzynarodowego handlu produktami rolnymi oraz udzielanie pomocy technicznej.

Działanie antyoksydacyjne (aktywność antybakteryjna) miodu

Skład miodu

Kontrola jakości miodu

Mirka Lenarcik

Mirka Lenarcik

Autorka tekstów oraz bloga mirosixgotuje.blox.pl

Ukończyła archeologię i anglistykę we Wrocławiu oraz studia doktoranckie w Niemczech. Oprócz gotowania największa pasja to kultura Iranu oraz historia.

Chałka z szafranem i miodem

Nan-e qandi

Bastani – perskie lody szafranowe

Aneta Dziakowska

Aneta Dziakowska

Autorka tekstów nt. podatków

Główna księgowa z 11-letnim doświadczeniem zawodowym. Posiada certyfikat do usługowego prowadzenia ksiąg rachunkowych nadany przez Ministra Finansów. anetak7777@wp.pl

Ewidencje przy rozliczaniu się na podstawie PKPiR

Wsparcie rynku produktów pszczelich w latach 2016/2017, 2017/2018, 2018/2019 - koszty podlegające refundacji oraz podmioty uprawnione do składania projektów

Sprzedaż bezpośrednia miodu - opodatkowanie