Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Chów i hodowla pszczół

Pasieka na dachu - Gdańsk Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 6250

Zaloguj się aby obserwować temat

Strony: 1 2

Malinna

2016-05-06 15:35:06

Poszukuję doświadczonego pszczelarza z Trójmiasta, chętnego do współpracy przy nowo powstającej pasiece na dachu jednego z niewysokich biurowców w Gdańsku.
Do tej pory nie udało mi się znaleźć osoby, która nie patrzyłaby na ten pomysł z politowaniem.

Gdyby ktoś coś wiedział o zapalonym pszczelarzu, chętnym do pomocy - będę bardzo wdzięczna za kontakt.

marcin

2016-05-07 07:44:26

Witam!

W pierwszej kolejności proponuję skontaktować się z Rejonowym Kołem Pszczelarzy w Gdańsku:

ul. Na Stoku 48, Gdańsk
e-mail: kontakt@pszczelarzegdansk.pl

Proszę dać znać, czy udało się nawiązać kontakt.

blondynekkrk

2016-05-07 15:18:09

Możesz napisać do pszczelarium.pl bo oni stawiają odpłatnie ule w miastach :)

Malinna

2016-05-07 22:24:30

Dzięki za odpowiedzi. Z Pszczelarium jestem w kontakcie, ale wszystko rozbija się właśnie o brak pszczelarza.
Do Koła zadzwonie.
Dzwoniłam już do Związku Pszczelarskiego w Gdańsku, adres w sumie ten sam, ale tam był kontakt jak z dyrektorem zjednoczenia z "Misia". Totalny PRL i brak zrozumienia. Może Koło Pszczelarskie to co innego?

blondynekkrk

2016-05-09 18:38:06

Malinna może trafiłaś na kogoś dziwnego. Postaraj się skontaktować z prezesem albo zastępcą prezesa. Przynajmniej mi się tak wydaje, że to są zawsze najbardziej doświadczone osoby.

BTW. Wojewódzki Związek Pszczelarzy to co innego niż Rejonowe Koło Pszczelarzy :)

blondynekkrk

2016-05-09 18:39:47

Dane kontaktowe do Wojewódzkiego Związku Pszczelarzy w Gdańsku to:

Adres: ul. Na Stoku 48, 80-874 Gdańsk
E-mail: wzpgdansk@wp.pl
Tel.: 58-301-19-04

:)

awa.awa

2016-06-30 19:47:33

Malinna
Szukam do artykułu prasowego KOBIETY któaotworzyła taką właśnie pasiekę na dachu. Jeśli jeszcze to się nie udało - proszę o kontakt i tak!
awa.drozda@gmail.com
Szukam KObiet któe zaczęły się interesować pszczelarstwem, bez rodzinnych tradycji ! :)

Piotrm1975

2016-09-10 12:21:46

Malinna jeśli temat aktualny, to odezwij się do mnie na maila: piotrm1975@o2.pl

Strony: 1 2

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Agata Kurzajak

Agata Kurzajak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga ziarenkapieprzu.com.pl

Ukończyła filologię polską i podyplomowe studia z zakresu doradztwa zawodowego na UAM w Poznaniu. Doradca zawodowy i trener. Jej największą pasją jest gotowanie. Uwielbia łączyć różne smaki i odkrywać nowe przyprawy. Miłośniczka zwierząt, filmów dokumentalnych oraz herbaty z miodem i cytryną.

Wiosenna sałata ze szpinakiem i winegretem czosnkowo-miodowym

Skrzydełka z miodem i chili

Koktajl arbuzowo-truskawkowy z miodem

Tadeusz Kaczkowski

Tadeusz Kaczkowski

Autor artykułów

Urodziłem się na Podolu. Jestem synem pszczelarza. Prowadzę własną pasiekę od 60 lat.

Trutowienie matek pszczelich

Agata Wojtuń oraz Agnieszka Strózik

Agata Wojtuń oraz Agnieszka Strózik

Koordynatorki projektu "Pszczoły w szkole"

"Pszczoły w szkole" to projekt realizowany w Katolickiej Szkołe Podstawowej SPSK im. Jana Pawła II w Chojnach i nagrodzony w konkursie grantowym "Z Kujawskim pomagamy pszczołom".

Młodzi detektywi szukają miejsc przyjaznych pszczołom

Pszczoły w szkole w czerwcu

Szkolny Dzień Pszczoły