Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Prawo i marketing w pasiece

Ustawowe oddalenie uli z pszczołami od domu Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 2408

Zaloguj się aby obserwować temat

Adam_Poch

2016-04-12 10:48:25

Proszę Państwa, czy ktoś w końcu może mnie oświecić, czy istnieje ustawowe oddalenie zasiedlonych uli od domu? Czytałem, że powinno się oddalić pnie pszczele o 30 metrów od zabudowań. Nie było jednak żadnego poparcia ustawą i jakimś artykułem. Czy ktoś może mi takowy wskazać? Ewentualnie jeżeli nie istnieje, to czy jeżeli ustawię ule w takiej odległości jak 30 metrów, to czy ktoś z sąsiadów będzie mógł mnie pozwać?

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Kuba

Kuba

Autor przepisów i bloga Kuba w kuchni (z małą pomocą Mamy)

Jeden z najmłodszych kucharzy w Polsce. Ma 5 lat. Bardzo lubi pływać, śpiewać, czytać i rysować.

Babeczki orzechowo-bananowe z polewą miodową

Sylwia Zielińska

Sylwia Zielińska

Konsultant serwisu

Doktorantka na Uniwersytecie Rzeszowskim, członkini Koła Naukowego Technologów Żywności FERMENT. Interesuje się toksykologią żywności i zanieczyszczeniem środowiska. Dokładna analizatorka i badaczka składu chemicznego miodu. Poza uczelnią, wraz z przyjaciółką ekotesterka i propagatorka żywności ekologicznej (ekotester.pl - strona w przygotowaniu), działaczka w stowarzyszeniu oraz miłośniczka tańca i motocykli.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 1.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 2.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 3.

Agnieszka Koza

Agnieszka Koza

Autorka przepisów kulinarnych i bloga Eksplozja Smaku

Interesuje się wszystkim co jest związane z jedzeniem ale szczególną uwagę zwraca na zdrowe, racjonalne żywienie. W wolnym czasie rozwija swoje pasje którymi są: fotografia, ogrodnictwo oraz podróże.

Letnia sałatka z szynką, melonem i miodem

Kluski leniwe w sosie maślano-miodowym

Pasta miodowo-miętowa