Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Baza pożytkowa

Wierzba rekordowa w tym roku Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 2372

Zaloguj się aby obserwować temat

Sylwek

2016-04-06 16:35:28

Ciekaw jestem jak u Was, ale u mnie wiosna 2016 przejdzie do historii. Jeszcze nie widziałem, żeby tak dziewczyny targały pyłek do ula kiedykolwiek.

oro54

2016-04-06 21:03:40

Kwitnie podbiał, kwitną wierzby, rozkwitają ałycze i zaraz po nich klony, robi się kolorowo i zielono. Agresty całe w pąkach i już na dniach rozkwitną tak jak brzoskwinie i morele. Wiosna przybyła.

michal-trabka

2016-04-06 22:33:00

Właśnie u mnie w tym roku dość kiepsko, choć na około jest co kwitnąć. Ciekaw jestem czemu tak...

blondynekkrk

2016-04-08 13:14:52

Widzę po facebooku jak wiele osób publikuje zdjęcia pszczółek na wierzbach i innych aktualnie kwitnących roślinach. Cieszy to oko, oj cieszy :)

Antoni

2016-04-10 22:10:23

Pięknie wszystko budzi się do życia. Kwitnie także cebulica.

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Sylwia Zielińska

Sylwia Zielińska

Konsultant serwisu

Doktorantka na Uniwersytecie Rzeszowskim, członkini Koła Naukowego Technologów Żywności FERMENT. Interesuje się toksykologią żywności i zanieczyszczeniem środowiska. Dokładna analizatorka i badaczka składu chemicznego miodu. Poza uczelnią, wraz z przyjaciółką ekotesterka i propagatorka żywności ekologicznej (ekotester.pl - strona w przygotowaniu), działaczka w stowarzyszeniu oraz miłośniczka tańca i motocykli.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 1.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 2.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 3.

Renata Gasek

Renata Gasek

Autorka tekstów

Entuzjastka szeroko pojętego rękodzieła, autorka prac zamieszczonych na blogu Kocie robótki (https://kocieprace.blogspot.com/)

Pirografia (sztuka malowania ogniem) w pszczelarstwie

Łukasz Karol Uliasz

Łukasz Karol Uliasz

Autor artykułów

Profesor i dr hc apiterapii i ziołolecznictwa, naturopata dyplomowany, pszczelarz zawodowy, rzeczoznawca chorób pszczół i specjalista pozyskiwania produktów pszczelich. Prefekt Akademii Apiterapii Medycznej i Ziołolecznictwa im. prof. Bogdana Kędzi, promującej dorobek prof. Kędzi oraz apiterapię w użyciu. Autor publikacji pszczelarskich, historycznych, medycznych i etnograficznych. Prowadzi izbę pamięci i mini skansen pszczelarsko-bartniczy w powiecie kozienickim.

Jak rozpoznać prawdziwy miód i unikać podróbek? Praktyczne wskazówki dla konsumenta

Łukasz Karol Uliasz - Etyka pszczelarska i prawo naturalne w pszczelarstwie

Pyłek pszczeli - pozyskiwanie i szkodniki