Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Baza pożytkowa

Wierzba rekordowa w tym roku Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 2299

Zaloguj się aby obserwować temat

Sylwek

2016-04-06 16:35:28

Ciekaw jestem jak u Was, ale u mnie wiosna 2016 przejdzie do historii. Jeszcze nie widziałem, żeby tak dziewczyny targały pyłek do ula kiedykolwiek.

oro54

2016-04-06 21:03:40

Kwitnie podbiał, kwitną wierzby, rozkwitają ałycze i zaraz po nich klony, robi się kolorowo i zielono. Agresty całe w pąkach i już na dniach rozkwitną tak jak brzoskwinie i morele. Wiosna przybyła.

michal-trabka

2016-04-06 22:33:00

Właśnie u mnie w tym roku dość kiepsko, choć na około jest co kwitnąć. Ciekaw jestem czemu tak...

blondynekkrk

2016-04-08 13:14:52

Widzę po facebooku jak wiele osób publikuje zdjęcia pszczółek na wierzbach i innych aktualnie kwitnących roślinach. Cieszy to oko, oj cieszy :)

Antoni

2016-04-10 22:10:23

Pięknie wszystko budzi się do życia. Kwitnie także cebulica.

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Tadeusz Kąkol

Tadeusz Kąkol

Autor tekstów

Emerytowany nauczyciel zawodu w Zespole Szkół Rolniczych. Obecnie zajmuje się pszczołami (12 uli) i ogrodnictwem (rośliny miododajne) w Grabowcu koło Zamościa.

Pyłek kwiatowy a pyłek pszczeli

Pszczelarz, a kto to taki?

Miód - produkt pszczeli

Magdalena Mendziak

Magdalena Mendziak

Autorka tekstów

Studentka Wydziału Pedagogiki, Socjologii i Nauk o Zdrowiu Uniwersytetu Zielonogórskiego. Właścicielka małej pasieki w okolicach Zgorzelca. Zawsze uśmiechnięta miłośniczka zwierząt oraz natury. W wolnych chwilach poświęca się wolontariatowi.

Pierniki miodowe na choinkę

Martyna Walerowicz

Martyna Walerowicz

Autorka tekstów

Dziennikarz. Ukończyła studia ogrodnicze, na których zajmowała się pszczelarstwem i owadami zapylającymi.

Royalaktyna a rozwój matki pszczelej

Konopie indyjskie i ich wpływ na pszczoły

Webinarium Kim & Jim show: I bought bees. Now what? 2016

Mirka Lenarcik

Mirka Lenarcik

Autorka tekstów oraz bloga mirosixgotuje.blox.pl

Ukończyła archeologię i anglistykę we Wrocławiu oraz studia doktoranckie w Niemczech. Oprócz gotowania największa pasja to kultura Iranu oraz historia.

Ser Brie w cieście francuskim z dodatkiem miodu

Konfitura z melona z imbirem i miodem

Chleb z szafranem i miodem