Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Apiterapia i kosmetologia

Apiterapia - książki Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 5189

Zaloguj się aby obserwować temat

blondynekkrk

2016-04-03 11:19:26

Hej!
Myślę, że warto byłoby zrobić zestawienie wszystkich książek o apiterapii. Dzięki temu osoby, które interesuje apiterapia (czyli leczenie produktami pszczelimi), będą mogły wyszukać sobie w internecie sklepów i zakupić poszczególne pozycje.

Ja zacznę i będę starać się uzupełniać listę o te książki nt. apiterapii, które wpadną mi "w łapę" :)

Prof. dr hab. Ryszard Czarnecki, Pszczeli pyłek kwiatowy w Apiterapii, Apiterapia Forum, Kraków 2012

Elżbieta Hołderna-Kędzia, Bogdan Kędzia, Leczenie chorób wewnętrznych ogólnie dostępnymi produktami pszczelimi w świetle badań klinicznych, Fundacja Pomocy Człowiekowi i Środowisku "HUMANA DIVINIS", Toruń 2008

Elżbieta Hołderna-Kędzia, Bogdan Kędzia, Miody odmianowe i ich znaczenie lecznicze, Wydawnictwo Duszpasterstwa Rolników, 2002

Elżbieta Hołderna-Kędzia, Bogdan Kędzia, Propolis w chorobach wewnętrznych, Fundacja Pomocy Człowiekowi i Środowisku "HUMANA DIVINIS", Toruń 2011

Elżbieta Hołderna-Kędzia, Bogdan Kędzia, Produkty pszczele w trudnych do leczenia chorobach dermatologicznych, Wydawnictwo Borgis, 2012

Helena Noskowicz-Bieroniowa, Co może miód?, Agencja Wydawniczo-Usługowa Emilia, 2009

oro54

2016-04-03 22:57:25

Dodam jeszcze: PSZCZELA APTECZKA Edward Kałużny

eryk16

2016-04-04 21:04:31

Z tym co ja mogę śmiało polecieć to poza tymi co już wymienione Propolis w Apiterapii Ryszarda Czarneckiego i Miód. Zdrowie z natury Detlef Mix.

factis

2016-04-05 15:02:23

Profesor Ryszard Czarnecki wydał poza "Pszczeli pyłek kwiatowy w Apiterapii" także "Propolis w Apiterapii".

Adam_Poch

2016-05-09 19:47:36

A ja sobie kupiłem nawet książkę Bogdana Kędzi i Elżbiety Hołdernej-Kędzia pt: "Propolis w leczeniu chorób skóry" i tego samego "teamu" "Pierzga najcenniejszy produkt pszczeli".

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Karolina Wronowska

Karolina Wronowska

Studentka biologii stosowanej na Uniwersytecie Rolniczym im. Hugona Kołłątaja w Krakowie. Prowadzi badania na temat profilaktyki i zwalczania warrozy u pszczoły miodnej.

Pszczoła miodna. Liczebność roju pszczół, zachowanie i rasy

Pszczoła miodna. Klasyfikacja, występowanie i ewolucja

Zapobieganie i zwalczanie inwazji Varroa sp. u pszczoły miodnej

Monika Czyżewska

Monika Czyżewska

Tęsknota za zdrowym, prostym, jakościowym życiem blisko natury, wolnym od chemii zaprowadziła mnie do momentu w życiu, kiedy zaczęłam wypiekać domowe chleby, przygotowywać przetwory no i... domowe kosmetyki. Na moim blogu www.naturalnie-ze-naturalnie.blogspot.com dzielę się z pomysłami na mydła naturalne ręcznie robione i nie tylko. Mam nadzieję, że tak jak ja zmienicie swoje postrzeganie pielęgnacji i zdrowia i stanie się to Waszym stylem życia.

Michał Piątek

Michał Piątek

Ekspert Portalu Pszczelarskiego

Pszczelarz, właściciel serwisu www.pogodnypiatek.pl, w którym prowadzi blog pszczelarski i zamieszcza nakręcone przez siebie filmy. Jeden z autorów dwumiesięcznika „Pasieka”, organizator konferencji pszczelarskich, wykładowca.

I Konferencja Pszczelarskiego Klubu Dyskusyjnego Pszczółka między Łodzią a Warszawą - przebieg spotkania

Współdziałanie pszczelarzy w zakresie promocji i sprzedaży

III Konferencja Pszczelarska Klubu Dyskusyjnego Pszczółka - przebieg wydarzenia

Martyna Walerowicz

Martyna Walerowicz

Autorka tekstów

Dziennikarz. Ukończyła studia ogrodnicze, na których zajmowała się pszczelarstwem i owadami zapylającymi.

Webinarium Kim & Jim show: I bought bees. Now what? 2016

Pszczoła na kofeinie i miód kawowy

Royalaktyna a rozwój matki pszczelej