Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Apiterapia i kosmetologia

Apiterapia - książki Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 5272

Zaloguj się aby obserwować temat

blondynekkrk

2016-04-03 11:19:26

Hej!
Myślę, że warto byłoby zrobić zestawienie wszystkich książek o apiterapii. Dzięki temu osoby, które interesuje apiterapia (czyli leczenie produktami pszczelimi), będą mogły wyszukać sobie w internecie sklepów i zakupić poszczególne pozycje.

Ja zacznę i będę starać się uzupełniać listę o te książki nt. apiterapii, które wpadną mi "w łapę" :)

Prof. dr hab. Ryszard Czarnecki, Pszczeli pyłek kwiatowy w Apiterapii, Apiterapia Forum, Kraków 2012

Elżbieta Hołderna-Kędzia, Bogdan Kędzia, Leczenie chorób wewnętrznych ogólnie dostępnymi produktami pszczelimi w świetle badań klinicznych, Fundacja Pomocy Człowiekowi i Środowisku "HUMANA DIVINIS", Toruń 2008

Elżbieta Hołderna-Kędzia, Bogdan Kędzia, Miody odmianowe i ich znaczenie lecznicze, Wydawnictwo Duszpasterstwa Rolników, 2002

Elżbieta Hołderna-Kędzia, Bogdan Kędzia, Propolis w chorobach wewnętrznych, Fundacja Pomocy Człowiekowi i Środowisku "HUMANA DIVINIS", Toruń 2011

Elżbieta Hołderna-Kędzia, Bogdan Kędzia, Produkty pszczele w trudnych do leczenia chorobach dermatologicznych, Wydawnictwo Borgis, 2012

Helena Noskowicz-Bieroniowa, Co może miód?, Agencja Wydawniczo-Usługowa Emilia, 2009

oro54

2016-04-03 22:57:25

Dodam jeszcze: PSZCZELA APTECZKA Edward Kałużny

eryk16

2016-04-04 21:04:31

Z tym co ja mogę śmiało polecieć to poza tymi co już wymienione Propolis w Apiterapii Ryszarda Czarneckiego i Miód. Zdrowie z natury Detlef Mix.

factis

2016-04-05 15:02:23

Profesor Ryszard Czarnecki wydał poza "Pszczeli pyłek kwiatowy w Apiterapii" także "Propolis w Apiterapii".

Adam_Poch

2016-05-09 19:47:36

A ja sobie kupiłem nawet książkę Bogdana Kędzi i Elżbiety Hołdernej-Kędzia pt: "Propolis w leczeniu chorób skóry" i tego samego "teamu" "Pierzga najcenniejszy produkt pszczeli".

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Łukcie

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Łukcie

Partner serwisu

W Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Łukcie realizowany jest projekt ekologiczny "Pszczoły Lubię". Projekt jest laureatem konkursu grantowego "Z Kujawskim pomagamy pszczołom". Grant ufundowała firma ZT Kruszwica S.A. Organizatorem konkursu jest Fundacja Nasza Ziemia. Koordynatorkami projektu są Elżbieta Piotrak i Magdalena Palińska.

Pszczoły Lubię. Cz. 2.

Pszczoły Lubię. Cz. 1.

Tadeusz Kaczkowski

Tadeusz Kaczkowski

Autor artykułów

Urodziłem się na Podolu. Jestem synem pszczelarza. Prowadzę własną pasiekę od 60 lat.

Trutowienie matek pszczelich

Martyna Walerowicz

Martyna Walerowicz

Autorka tekstów

Dziennikarz. Ukończyła studia ogrodnicze, na których zajmowała się pszczelarstwem i owadami zapylającymi.

Webinarium Kim & Jim show: I bought bees. Now what? 2016

Konopie indyjskie i ich wpływ na pszczoły

Pszczoła na kofeinie i miód kawowy