Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Gospodarka pasieczna

Który ul najlepszy? Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 2558

Zaloguj się aby obserwować temat

blondynekkrk

2013-12-31 09:17:28

W sumie czy cena idzie za jakością i prostotą "obsługi" oraz ilością pozyskanego miodu i innych produktów pszczelich?

emil

2013-12-31 11:47:01

Ceny uli ostatnio podskoczyła. W zależności od indywidualnych potrzeb dobiera się ul. Nie można jasno powiedzieć, że taki czy inny ul jest najlepszy czy idealny.

mlody_pszczelarz

2014-01-03 11:46:20

zapewne dla kazdego jego typ ula jest najlepszy.

mati

2014-01-04 09:17:26

ja mama dadanta i jes wszystko super polecam

emil

2014-01-04 19:54:51

Myślę, że dział 'gospodarka pasieczna' jest bardziej odpowiednim miejscem na ten temat dyskusji. PS. Ja wybrałem wielkopolski stojak.

pszczelarka78

2014-01-09 23:11:36

Każdy ul ma swoich zwolenników i przeciwników, więc spór trwa już od dawna. Lepiej zapytać który ul jest najlepszy dla mnie?

blondynekkrk

2014-01-10 08:49:35

No ale z własnego doświadczenia możecie chyba wskazać który waszym zdaniem jest najlepszy i dlaczego:)

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Wojewódzki Związek Pszczelarzy w Warszawie

Wojewódzki Związek Pszczelarzy w Warszawie

Partner serwisu

Organizacja pszczelarska działająca na terenie województwa mazowieckiego, zrzeszająca okoliczne koła pszczelarzy. Związek dba o edukację pszczelarzy zapraszając do Dyskusyjnego Klubu Pszczelarza ciekawych wykładowców, a poprzez swoje działania umożliwia członkom kół zaopatrzenie w matki, leki i sprzęt pszczelarski.

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniokracja.hanami.pl

Japonista, dziennikarka, badaczka kultury żywieniowej, autorka książek: "Tradycje kulinarne Japonii" i "Japońskie słodycze" (książka nominowana w 3 kategoriach do Gourmand World Cookbook Awards). Zajmuje się prowadzeniem warsztatów kulinarnych, a także spotkań z zakresu historii jedzenia, trendów kulinarnych i percepcji smaku.

Żurawina z miodem i wanilią

Figi z jogurtem bałkańskim i pistacjami

Ciasteczka lekko miodowe

Marta Stachowiak

Marta Stachowiak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga My Sweet Morning

Blogerka kulinarna (celebrate-your-morning.blogspot.com), na co dzień praktykująca słodkie śniadania. Prawdziwa koneserka miodów. Miłośniczka zdrowego i smacznego trybu życia. Swoją artystyczną duszę ujawnia nie tylko na talerzu ale również w rysunku i decoupage'u.

Ananas w czekoladowym cieście

Plackowe brownie z cukinią i miodem

Miodowa owsianka