Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Gospodarka pasieczna

Ile kosztuje ul pszczeli? Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 2610

Zaloguj się aby obserwować temat

Adam_Poch

2016-03-25 12:59:44

Witam Państwa! Chciałem się spytać ile średnio kosztuje ul pszczeli? Zauważyłem, że ceny nawet za takie same typy uli różnią się dość znacznie od siebie. Czym to jest spowodowane? Dziękuję za odpowiedzi!

Marian.H.

2016-03-28 15:49:45

Witam! Ceny ustalają producenci uli,zależnie od ich konfiguracji,materiału z którego są zbudowane /drewno,styropian itp./,wyposażenia np. czy posiada dennice higieniczne czy zwykłe niskie,czy są ocieplone czy z pojedynczych desek. Ale ceny wahają się od 250 zł. do400 zł.

mati

2016-03-28 19:20:45

chyba ze chcesz se kupic ul flow hive to wtedy wiencej kosztuje bo w dolarach cos kolo 600

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Anna Celińska

Anna Celińska

Autorka tekstów

Dziennikarz z wykształcenia, zawodu i pasji. Żaden temat nie jest jej obcy, a pszczoły z artykułu na artykuł uwielbia coraz bardziej. Na PortalPszczelarski.pl wrzuca teksty według najważniejszego klucza – informować, radzić, wyjaśniać to, co ważne dla Was. Bo bez czytelnika nie miałoby sensu pisanie.

Wydajność miodowa rodzin pszczelich w różnych warunkach pożytkowych w latach 2013-2014

Rzepak rozpoczyna kwitnienie - 2014

Linia pszczół MJ

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Łukcie

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Łukcie

Partner serwisu

W Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Łukcie realizowany jest projekt ekologiczny "Pszczoły Lubię". Projekt jest laureatem konkursu grantowego "Z Kujawskim pomagamy pszczołom". Grant ufundowała firma ZT Kruszwica S.A. Organizatorem konkursu jest Fundacja Nasza Ziemia. Koordynatorkami projektu są Elżbieta Piotrak i Magdalena Palińska.

Pszczoły Lubię. Cz. 1.

Pszczoły Lubię. Cz. 2.

Arboretum Inspiruje

Arboretum Inspiruje

Partner serwisu

Projekt edukacyjny realizowany w Gimnazjum Publicznym nr 1 im. Ks. Jana Twardowskiego w Czechowicach-Dziedzicach. W tym roku działania projektowe skupiają się wokół pszczół. Projekt jest laureatem konkursu grantowego „Z Kujawskim pomagam pszczołom”. Więcej na Facebook'u: Arboretum-Inspiruje

Kolorowanka o pszczołach dziełem gimnazjalistek

Arboretum Inspiruje podczas Święta Pszczół

Arboretum Inspiruje do pomagania pszczołom