Portal Pszczelarski

Forum pszczelarskie - Gospodarka pasieczna

Waga elektroniczna GSM z wagi łazienkowej Wróć do listy tematów

Liczba wyświetleń tematu: 9515

Zaloguj się aby obserwować temat

Strony: 1 2

mezon

2016-03-22 01:47:11

Opracowałem elektroniczną wagę z komunikacją GSM opartą o wagę łazienkową.
Założeniem było zbudowanie funkcjonalnego urządzenia w cenie akceptowalnej przez polskiego pszczelarza.
Waga ma podstawową funkcjonalność, wszystko podporządkowane jest wypuszczeniu produktu którego cena będzie akceptowalna.

Mysle, ze udało mi się to zrobić.
Moduł podłączany do wagi łazienkowej kosztuje 350zł. Fo tego dochodzi cena wagi i koszty połączenia wagi z modułem. Ale jak ktoś to robi sam to ma działająca wagę za 380-400zł.
Bez żadnych abonamentów i innych ograniczeń.

W kwietniu będzie miała miejsce premiera mojego systemu elektronicznej zdalnej wagi.

Urządzenie będzie w 2 wersjach:

1) Pełna platforma - czyli elektronika z transmisją GSM plus specjalnie przygotowana platforma wagowa + czujnik tensometryczny o wysokiej dokładności i stabilności wskazań. Cena 1350zł. W przypadku jak ktoś chce fakturę należy doliczyć vat.
Cena wagi wynika z tego, że używam profesjonalnego czujnika nacisku belki tensometrycznej. Moja waga jest funkcjonalnym odpowiednikiem wag dostępnych na rynku niemieckim.

2) Waga łazienkowa ze specjalnym modułem elektronicznym + transmisja GSM. Rozwiązany jest problem z odcinaniem zasilania przez wagę. Układ zasilany jest z 4 baterii AA ( duży paluszek) choć ja zdecydowanie rekomenduję zasilanie z 4 baterii R14 jeżeli układ ma stabilnie pracować przez cały sezon.
Cena samego modułu do samodzielnego podłączenia 350zł.
Waga łazienkowa z podłączonym już modułem 450zł.

urządzenie wysyła sms-a z informacjami o :

=> wadze ula
=> monitorowaniu napięcia baterii
=> pomiar temperatury zewnętrznej.

=> opcja - pomiar wilgotności zewnętrznej
=> opcja - pomiar wilgotności w ulu
=> opcja - pomiar temperatury w ulu

Wersja modułu do zintegrowania z wagą łazienkową kosztuje 350zł.
Cena dotyczy modułu elektronicznego w wersji bazowej bez funkcji opcjonalnych.
W zestawie jest instrukcja podłączenia modułu z wagą łazienkową.

W przypadku jak ktoś chce fakturę należy doliczyć vat.
Przy zamówieniu grupowym minimum 50 sztuk, cena wyniesie 290zł.

Chetnie dowiem się jak patrzycie na taką ofertę.

Jeżeli ktoś jest zainteresowany kupnem kontakt do mnie 507 975 960

factis

2016-03-22 08:20:08

Kolego, masz może jakieś zdjęcia? Skoro w kwietniu ma być premiera to dodaj wówczas kilka fotek żeby każdy mógł zobaczyć o czym piszesz. Tekst nie zawsze sprzedaje :)

mezon

2016-03-22 12:43:32

Pewnie bedzie w kwietniu dostępny filmik na youtube.

Na ten moment po prostu informuje cały świat że bedzie dostepne urządzenie. Robię budowanie i sondowanie rynku.
To jest normalny zabieg przy wprowadzaniu produktu na rynek.

Lukasz_Baniak

2016-03-22 22:20:57

Sprytnie kolego mezon. Ja chętnie poczytam na temat Twojego wynalazku, a także chętnie oglądnę filmik na youtubie. Pozdrawiam!

Ola

2016-03-23 16:41:58

Witam,super ciesze się bardzo...z drugiej strony to smutne ,że człowiek musi tak kombinować ,żeby chronić siebie lub tez raczej swoją pracę przed drugim człowiekiem:-)pozdrawiam wszystkich

Adam_Poch

2016-03-23 21:51:09

400 zł to faktycznie nie jest zbyt dużo, choć dla nowicjusza może być dość sporym wydatkiem.

mezon

2016-03-26 21:11:20

Możecie mi powiedzieć która wersja wagi łazienikowej bardziej was interesuje?
Moduł elektorniczny do samodzielnego podłączenia wagi czy juz moduł podłaczony już pod wagę.

Cena modułu to 350-380zł zależnie od kursu dolara.
Moduł z podłączoną już waga łazienkowa gotowy do pracy 480-500zł.

mezon

2016-03-26 21:13:23

Informację o mojej wadze podałem już teraz mimo że produkt pojawi się w kwietniu dlatego, że chcę zobaczyć jakie jest zapotrzebowanie na towar na rynku.
Musi być pewien minimalny wolumen sprzedaży rocznej ( miesięcznej )żeby opłacało się uruchamiać produkcje.

Strony: 1 2

Weź udział w dyskusji:

Współpracują z portalem:

Grzegorz Belica

Grzegorz Belica

Autor tekstów oraz Koordynator Fab Lab Łódź

Fab Lab Łódź to organizacja propagująca idee zrób to sam, samowystarczalności i rozwoju umiejętności praktycznych. Jednym z elementów jaki rozwijają jest edukacja w zakresie hodowli pszczół i roli jaką pełnią w naturze i gospodarce człowieka.

Warsztat: Sami robimy ul wielkopolski

III edycja warsztatów: Sami robimy ul wielkopolski

Warsztaty pszczelarskie w Fab Lab Łódź - relacja z wydarzenia

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

XXV Ogólnopolska Pielgrzymka Pszczelarzy na Jasną Górę

III Konferencja Klubu Dyskusyjnego Pszczółka

V Krzeszowickie Miodobranie

Łukasz Zabłocki

Łukasz Zabłocki

Autor tekstów

Właściciel dużego gospodarstwa pasiecznego w południowo-zachodniej Polsce.

Wpływ ciepłej zimy na rodziny pszczele

Marta Stachowiak

Marta Stachowiak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga My Sweet Morning

Blogerka kulinarna (celebrate-your-morning.blogspot.com), na co dzień praktykująca słodkie śniadania. Prawdziwa koneserka miodów. Miłośniczka zdrowego i smacznego trybu życia. Swoją artystyczną duszę ujawnia nie tylko na talerzu ale również w rysunku i decoupage'u.

Placki bananowo-owsiane z miodem

Miód z dziką różą

Pancakes cytrynowe z miodem