Portal Pszczelarski

Targi Pszczelarskie ExpoApi 2014 w Sosnowcu

Źródło obrazków i informacji: exposilesia.pl

wydarzenie pszczelarskie targi pszczelarskie konferencja pszczelarska Targi Pszczelarskie ExpoApi wrzesień 2014 2014 Sosnowiec Centrum Targowo-Konferencyjne Expo Silesia Celina Habryka Oleksandr Antonowicz Miszczenko Alexandr Komissar Maria Zoń Wiesław Londzin Adam Kraus

Expo Silesia oraz Śląski Związek Pszczelarzy zapraszają na pierwszą edycję Targów Pszczelarskich ExpoApi. To wyjątkowe wydarzenie, które być może będzie miało charakter cykliczny, odbędzie się w Sosnowcu i potrwa dwa dni.

Zakres tematyczny targów obejmuje: "technologie, maszyny, sprzęt oraz urządzenia wymagane do instalacji, opieki i obsługi pasieki, odzież roboczą, ochronną i pszczelarską, produkty pszczele,  hodowle pszczół i pasieki hodowlane, pokarmy, leki i preparaty dla pszczół, rośliny pszczelarskie, pochodne dla farmaceutyków, zdrowej żywności, kosmetyków, apiterapię, akcesoria drukowane, akcesoria reklamowe, opakowania oraz organizacje i media branżowe".

Program Targów Pszczelarskich ExpoApi w Sosnowcu

Pierwszy dzień targów (20 września 2014 r.) jest przeznaczony na spotkania biznesowe face-to-face producentów, dostawców i dystrybutorów.

W drugi dzień targów (21 września 2014 r.), poza możliwością nawiązywania kontaktów biznesowych, organizatorzy przewidzieli Naukową Konferencję Pszczelarską, której program opublikowano poniżej.

Program Naukowej Konferencji Pszczelarskiej podczas Targów Pszczelarskich ExpoApi w Sosnowcu

9:30 - 10:00 - Uroczyste otwarcie konferencji i targów

10:00 - 10:45 - Celina Habryka (technolog żywności), Jakość handlowa miodu

10:45 - 11:30 - Oleksandr Antonowicz Miszczenko (Instytut Pszczelarski im. Petra Prokopowicza, Kijów), Rola pokarmów białkowych w żywieniu pszczół

11:30 - 12:15 - Alexandr Komissar (Wydawca czasopism pszczelarskich, Kijów), Wychów matek pszczelich z wykorzystaniem nukleusów

12:15 - 13:00 - Maria Zoń (PROVET S.C. Międzyrzecze Górne), Profilaktyka i leczenie najczęściej diagnozowanych chorób wirusowych

13:00 - 13:45 - Wiesław Londzin (SKOTAN S.A. Katowice), Optymalizacja produkcji pszczelarskiej na obszarach zurbanizowanych

13:45 - 14:15 - Adam Kraus (Agencja Rynku Rolnego Oddział Terenowy w Katowicach), Wsparcie rynku produktów pszczelich

 

Dane teleadresowe i godziny otwarcia Targów Pszczelarskich ExpoApi 2014 w Sosnowcu:

Centrum Targowo-Konferencyjne Expo Silesia
ul. Braci Mieroszewskich 124, 41-219 Sosnowiec

Otwarte od godziny 9 do 17

 

Wstęp płatny (5zł bilet ulgowy, 10zł bilet normalny). Zapraszamy!

 
 
 
Centrum Targowo-Konferencyjne
Expo Silesia
Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 1923

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Marta Stachowiak

Marta Stachowiak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga My Sweet Morning

Blogerka kulinarna (celebrate-your-morning.blogspot.com), na co dzień praktykująca słodkie śniadania. Prawdziwa koneserka miodów. Miłośniczka zdrowego i smacznego trybu życia. Swoją artystyczną duszę ujawnia nie tylko na talerzu ale również w rysunku i decoupage'u.

Ananas w czekoladowym cieście

Naleśniki bananowe z miodem

Placki z borówkami i miodem z cytryną

Martyna Walerowicz

Martyna Walerowicz

Autorka tekstów

Dziennikarz. Ukończyła studia ogrodnicze, na których zajmowała się pszczelarstwem i owadami zapylającymi.

Pszczoła na kofeinie i miód kawowy

Webinarium Kim & Jim show: I bought bees. Now what? 2016

Royalaktyna a rozwój matki pszczelej

Agata Kurzajak

Agata Kurzajak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga ziarenkapieprzu.com.pl

Ukończyła filologię polską i podyplomowe studia z zakresu doradztwa zawodowego na UAM w Poznaniu. Doradca zawodowy i trener. Jej największą pasją jest gotowanie. Uwielbia łączyć różne smaki i odkrywać nowe przyprawy. Miłośniczka zwierząt, filmów dokumentalnych oraz herbaty z miodem i cytryną.

Wiosenna sałata ze szpinakiem i winegretem czosnkowo-miodowym

Koktajl arbuzowo-truskawkowy z miodem

Szaszłyki z marynatą miodową