Portal Pszczelarski

Najsmaczniejszy miód XVII Biesiady Miodowej w Kurowie

pszczelarstwo podlaskie XVII Biesiada Miodowa w Kurowie Pasieka Łapiński Robert Łapiński miód spadziowy miód ze spadzi iglastej

Jedną z atrakcji XVII Biesiady Miodowej w Kurowie (jednego z największych i najlepiej zorganizowanych wydarzeń pszczelarskich na Podlasiu) był konkurs na najsmaczniejszy miód.

W tegorocznym (2016 r.) konkursie udział brało wielu pszczelarzy, ale tylko jeden mógł uzyskać dyplom za zajęcie I miejsca w konkursie na "Najsmaczniejszy miód w ocenie jury XVII Biesiady Miodowej".

Tegorocznym triumfatorem został pan Robert Łapiński, właściciel pasieki Łapiński, za miód ze spadzi iglastej.

Zobacz również:

XVII Biesiada Miodowa w Kurowie

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 3192

Komentarze z forum pszczelarskiego

blondynekkrk 2016-09-26 18:10:43

Gratulacje! Ciekaw jestem jak smakuje zwycięski miód :)

  Ostatnio na forum:



  Współpracują z portalem:

Ernest Bryll

Ernest Bryll

Autor tekstów

Polski poeta, pisarz, autor tekstów piosenek, dziennikarz, tłumacz i krytyk filmowy. Właściciel strony bryll.pl

Modlitwa - Ernest Bryll

Łukasz Karol Uliasz

Łukasz Karol Uliasz

Autor artykułów

Profesor i dr hc apiterapii i ziołolecznictwa, naturopata dyplomowany, pszczelarz zawodowy, rzeczoznawca chorób pszczół i specjalista pozyskiwania produktów pszczelich. Prefekt Akademii Apiterapii Medycznej i Ziołolecznictwa im. prof. Bogdana Kędzi, promującej dorobek prof. Kędzi oraz apiterapię w użyciu. Autor publikacji pszczelarskich, historycznych, medycznych i etnograficznych. Prowadzi izbę pamięci i mini skansen pszczelarsko-bartniczy w powiecie kozienickim.

Pyłek pszczeli - pozyskiwanie i szkodniki

10 przykazań profilaktyki zdrowia

Warunki dobrego rozwoju oraz zdrowia pszczół

Tadeusz Kąkol

Tadeusz Kąkol

Autor tekstów

Emerytowany nauczyciel zawodu w Zespole Szkół Rolniczych. Obecnie zajmuje się pszczołami (12 uli) i ogrodnictwem (rośliny miododajne) w Grabowcu koło Zamościa.

Smotrawa okazała - roślina miododajna

Pyłek kwiatowy a pyłek pszczeli

Propolis - produkt pszczeli

Emilia

Emilia

Autorka przepisów kulinarnych oraz bloga Kuchenna Kontrrewolucya

Całkiem świeżo upieczona tak mama, jak blogerka kulinarna. Fascynatka dobrej kuchni i słowiańskiego folkloru.

Pieczone przepiórki miodowo-cynamonowe z kremem z pieczarek

Pularda w złotem kolorze z kartoflanymi kulkami

Kaczka w marynacie korzennej pieczona w miodzie pitnym