Portal Pszczelarski

VI Chorońskie Prażuchy i Święto Miodu

wydarzenie pszczelarskie sierpień 2016 2016 Choroń VI Chorońskie Prażuchy i Święto Miodu Chorońskie Prażuchy i Święto Miodu

Urząd Gminy Poraj serdecznie zaprasza wszystkich miłośników miodu i chorońskich prażuchów na szóstą edycję wydarzenia pn. "Chorońskie Prażuchy i Święto Miodu". Niniejsze wydarzenie odbędzie się w sobotę 20 sierpnia 2016 r. w miejscowości Choroń (województwo śląskie, powiat myszkowski, gmina Poraj), w zabytkowej Alei Lipowej.

Uczestnicy wydarzenia będą mogli skorzystać z bogatej oferty kulinarnej, której bohaterem będzie jak w poprzednich edycjach wydarzenia- ziemniak w różnych postaciach i smakach. Dodatkowo będą mogli nabyć wyborny miód od lokalnych pszczelarzy, a wszystko to obok bogatego programu artystycznego.

Miejsce wydarzenia:

Aleja Lipowa (ulica Partyzantów) 
42-360 Choroń

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 2138

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Tadeusz Netczuk

Tadeusz Netczuk

Autor tekstów

Doświadczony pszczelarz. Chowem pszczół zajmuje się od 1970 r. Obecnie jego pasieka zlokalizowana jest w ROD Bielany we Wrocławiu.

Ciasto czekoladowe z miodem - przepis

Murarka ogrodowa (Osmia rufa L.) - Podstawowe informacje

Ciasto czekoladowe z miodem – komentarz do przepisu

Marta Stachowiak

Marta Stachowiak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga My Sweet Morning

Blogerka kulinarna (celebrate-your-morning.blogspot.com), na co dzień praktykująca słodkie śniadania. Prawdziwa koneserka miodów. Miłośniczka zdrowego i smacznego trybu życia. Swoją artystyczną duszę ujawnia nie tylko na talerzu ale również w rysunku i decoupage'u.

Krem bananowo-owsiany z miodem

Placki bananowo-owsiane z miodem

Klasyczna truskawka z miodem

Pasieka Syta Pszczoła

Pasieka Syta Pszczoła

Pasieka Syta Pszczoła to marka pod którą prowadzi swoją pasiekę doświadczony pszczelarz - Michał Wawszczak. Kontakt dla Klientów i mediów: 794 666 570

Miód wędzony - powstanie, proces wędzenia, przeznaczenie

Anna Celińska

Anna Celińska

Autorka tekstów

Dziennikarz z wykształcenia, zawodu i pasji. Żaden temat nie jest jej obcy, a pszczoły z artykułu na artykuł uwielbia coraz bardziej. Na PortalPszczelarski.pl wrzuca teksty według najważniejszego klucza – informować, radzić, wyjaśniać to, co ważne dla Was. Bo bez czytelnika nie miałoby sensu pisanie.

Glediczja trójcierniowa, iglicznia trójcierniowa – roślina miododajna

Linia pszczół car: Nieska

Gotowe syropy inwertowane - podział